Klinik Psikolog
İçeriğe Atla Menüye Atla

 

Dijital’de İnsan Kaynağı Raporu 2019 Yayınlandı 17 October 2019

İlki geçtiğimiz yıl yayınlanan ve IAB Avrupa Eğitim Yürütme Komitesi tarafından hazırlanan Dijital’de İnsan Kaynağı Raporu’nun 2.si geçtiğimiz hafta yayınlandı. Rapor bu yıl da sektörümüzdeki yetenek açığı ve kalifiye eleman eksikliği ile mücadele edebilmek için önemli bulgular ortaya koyuyor.

Çalışma; 28 Avrupa ülkesinin yanı sıra, Asya ve Ortadoğu ülkelerinden toplam 454 eğitimci, İnsan Kaynakları yetkilisi, sektör profesyonelleri ve iş arayışında olan adayların katılımıyla gerçekleşti.

Rapora göre 2019 yılında işverenler teknik pozisyonlara ağırlık vermeye devam ediyor: programatik %59; analytics %51 ile en çok rağbet gören pozisyonlar olurken; onları takip eden diğer pozisyonlar ise %44 ile sosyal medya ve %43 ile çapraz medya (cross-media) oldu.

Çalışmaya katılanların %75’ine göre Dijital’de işe alım için en önemli engel yetenekli ve yetkin eleman eksikliği. İşe alınacak adayların maaş beklentileri de %54 ile ikinci en büyük engel olarak ortaya çıkıyor. Potansiyel adayların azlığı yüksek maaş beklentisine yol açıyor.

Şirket içi eğitimler de istenen düzeyde değil, ankete katılan az kıdemli ya da kıdemli çalışanlara göre şirketlerindeki personelin sadece %30’dan azı son 1 senede eğitimlere katıldı. Eğitimlere ayrılan bütçeler de sorunlu. Katılımcıların %44’ü bu bütçelerin artacağını düşünse de %30’u eğitim bütçelerinin azalacağına inanıyor.

Sonuç olarak, ihtiyacı devam edecek ve gerekirse çalışanlar bu ücretleri kendileri ödeyecek. Ankete katılanların %90’ı kendi bütçelerinden karşılamaları gerekse de bu eğitimlerden yararlanmak istiyor.